Yhdistys

Tampereen Auskultantit ry

TamAus ry on kaikkien Tampereella aineenopettajan pedagogisia opintoja suorittavien opiskelijoiden ainejärjestö.
Jos siis haluat liittyä SOOLiin, voit merkitä ainejärjestöksesi TamAuksen.
TamAus ry:n jäsenmaksu on 5e ja jäsenyys on voimassa 5 vuotta.

TamAus ry pyrkii ennen kaikkea toimimaan jäsentensä etujen mukaisesti ja edistämään hyvää opiskeluilmapiiriä mm. järjestämällä hauskoja yhteisiä tilaisuuksia.
Lisäksi yhdistys huolehtii Tampereen Normaalikoulun opettajaharjoittelijoiden huoneen viihtyvyydestä ja palveluista.

Yhdistys suorittaa myöskin jäsentensä edunvalvontaa ja pyrkii aktiivisella toiminnallaan edistämään opettajankoulutusta.

Opiskelijajärjestönä TamAus ry:tä kuullaan monella taholla ja yhdistys haluaakin ajaa jokaisen opettajaksi opiskelevan etuja yhteisten päämäärien saavuttamiseksi.




Tampereen Aineenopettajaksi Opiskelevat TAMAUS ry - säännöt

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 30.3.1999

1 § NIMI, TOIMIPAIKKA JA KIELI


Yhdistyksen nimi on Tampereen Aineenopettajaksi Opiskelevat TAMAUS ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Yhdistyksen kieli on suomi.

2 § TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU


Yhdistyksen tarkoituksena on valvoa ja kehittää Tampereen yliopistossa aineenopettajaksi opiskelevien ammatillisia, oikeudellisia ja sosiaalisia etuja sekä pedagogisia opintoja.

Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan





  • tekemällä esityksiä ja aloitteita viranomaisille ja opetusalan järjestöille







  • olemalla yhteistyössä samansuuntaisten päämäärien hyväksi toimivien yhteisöjen kanssa







  • toimeenpanemalla valistus- ja neuvottelutilaisuuksia ja harjoittamalla tiedotustoimintaa







  • järjestämällä jäsenilleen virkistystoimintaa



  • Yhdistys voi vastaanottaa avustuksia ja lahjoituksia ja järjestää asianomaisella luvalla rahankeräystä sekä juhla- ja julkaisutoimintaa.

    3 § JÄSENET


    Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä Tampereen yliopistossa aineenopettajaksi opiskelevan henkilön tai aineenopettajaksi aikovan, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Jäsenyyden pituus on viisi (5) vuotta, minkä jälkeen jäsenyys päättyy ilman eri toimenpiteitä.

    Hallitus voi kirjallisesta anomuksesta hyväksyä uudelleen varsinaiseksi jäseneksi jo aineenopettajaksi valmistuneen entisen jäsenensä enintään vuoden ajaksi kerrallaan, minkä ajan kuluttua hallituksen on hyväksyttävä hänet varsinaiseksi jäseneksi tai erotettava.

    Kannattavaksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

    Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa.

    4 § JÄSENEN EROAMINEN JA EROTTAMINEN


    Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

    Jos hallituksen jäsen pyytää eroa tehtävistään tai on muusta syystä pysyvästi estynyt hoitamaan tehtäviään, tulee hänen ilmoittaa siitä hallitukselle kirjallisesti. Eronneen jäsenen tilalle voidaan tarvittaessa valita uusi jäsen ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa.

    5 § JÄSENMAKSU


    Varsinaisilta jäseniltä ja kannattavilta jäseniltä perittävän mahdollisen jäsenmaksun päättää vuosikokous kutakin toimivuotta varten erikseen. Kunniapuheenjohtajalta eikä kunniajäseniltä peritä jäsenmaksua.

    6 § HALLITUS


    Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja vähintään viisi (5) jäsentä. Hallitus valitsee järjestäytymiskokouksessa keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii.

    Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet jäsenistä ja puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja on läsnä ja kaikille on toimitettu kirjallinen tai suullinen kutsu vähintään kolme päivää ennen kokousta. Hallituksen kokouksessa on läsnäolo-oikeus hallituksen kutsumalla henkilöllä tai yhdistyksen edustajalla, hallitus voi myöntää puheoikeuden edellä mainituille erillisestä pyynnöstä. Hallitus voi myöntää läsnäolo-oikeiden hallituksen kokouksessa hallitukseen kuulumattomalle.

    Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

    Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.

    Hallituksen tehtävänä on





  • panna toimeen yhdistyksen kokouksen päätökset







  • valmistaa yhdistyksen kokouksen ohjelmat







  • päättää vuosittaisen jäsenmaksun kantotavasta ja -ajankohdasta







  • pitää jäsenkortistoa







  • hoitaa yhdistyksen yhteisiä asioita ja taloutta sekä vastata yhdistyksen varojen hoidosta







  • ryhtyä kaikkiin toimiin, joita yhdistyksen etu vaatii







  • tiedottaa yhdistyksen toiminnasta jäsenille ja aineenopettajan suuntautumisvaihtoehtoon valituille opiskelijoille



  • 7 § YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN


    Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

    8 § TILIT


    Yhdistyksen tilivuosi on 1.8. - 31.7. Hallituksen on jätettävä tilit toiminnantarkastajalle vähintään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajien on tarkistettava tilit ja kalusto sekä esitettävä niistä hallitukselle kirjallinen lausunto vähintään kahta viikkoa ennen vuosikokousta.

    9 § YHDISTYKSEN KOKOUKSET


    Päätäntävaltaa yhdistyksessä käyttää yhdistyksen kokous. Vuosikokous pidetään hallituksen määräämänä päivänä syys-lokakuussa. Ylimääräinen kokous pidetään, jos yhdistyksen hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai jos 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä niin vaatii ennalta nimitetyn asian käsittelemistä varten. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluttua siitä, kun vaatimus sen pitämisestä kirjallisena on esitetty hallitukselle.

    Yhdistyksen kokouksissa on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus kaikilla yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenillä, kannattavilla jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Kokous voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä.

    Yhdistyksen kokouksessa jokaisella varsinaisella jäsenellä ja kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä on yksi ääni.

    Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni paitsi vaaleissa arpa. Yhdistyksen tekemät päätökset tulevat voimaan heti, ellei niitä tehtäessä ole siitä toisin määrätty eikä yhdistyslaki toisin määrää.

    10 § YHDISTYKSEN KOKOUSTEN KOOLLE KUTSUMINEN


    Yhdistyksen kokous kutsutaan koolle yhdistyksen ilmoitustauluille pantavilla kutsuilla tai Ylioppilaskunnan lehdessä julkaistavalla ilmoituksella vähintään seitsemän päivää ennen kokousta. Jäsenten vaatima ylimääräinen kokous järjestetään kuukauden kuluessa vaatimuksen esittämisestä.

    11 § VUOSIKOKOUS


    Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
    1. kokouksen avaus
    2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
    3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
    4. hyväksytään kokouksen esityslista
    5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnnantarkastajien lausunto
    6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
    7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus
    8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
    9. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja
    10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
    Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

    12 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN


    Sen lisäksi mitä näissä säännöissä on määrätty, noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain määräyksiä. Näiden sääntöjen muuttamista tai yhdistyksen purkamista koskeva päätös tulee voimaan, jos muuttamista tai purkamista on kannattanut vähintään 2/3 yhdistyksen kokouksessa annetuista äänistä.

    Jos yhdistys on päätetty purkaa, on sen jäljellä olevat varat käytettävä yhdistyksen kotipaikkakunnalla suoritettavaa opetusharjoittelua edistävään tarkoitukseen niin kuin se yhdistyksen kokous määrää, joka päättää yhdistyksen purkamisesta.